MUĞLA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 İSTİKLAL MARŞI YILI KAPSAMLI ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yıldönümü vesilesiyle, TBMMtarafından 2021'in "İstiklal Marşı Yılı" ilan edilmesine istinaden, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kapsamlı etkinliklerle ve yarışmalarla kutlanıyor.
2021 İSTİKLAL MARŞI YILI KAPSAMLI ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

"2021 İstiklal Marşı Yılı" vesilesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Yürütme Kurulunca belirlenen "On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal" teması çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Mücadelemizin amaç ve ruhuna uygun, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dizelerindeki milli ve manevi ruhu yansıtacak ve İstiklal Marşı'mızın 100. yılına yaraşır kapsamlı etkinlikler ve yarışmalar düzenliyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi, AR-GE ve Muğla BİLSEM koordinesinde düzenlenecek olan etkinlikler, salgının seyrine göre yıl içerisine yayılarak farklı zamanlarda gerçekleştirilecek. Planlanan etkinlikler arasında alanında uzman kişiler tarafından İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili çevrim içi söyleşiler, 100. yıla özel sportif turnuvalar, sergiler, seminer ve sempozyumlar ile İstiklal Marşı'mızın 100. yılına özel konser gibi pek çok etkinlik yer almakta. Aynı zamanda bu etkinliklere ek olarak birbirinden farklı alanlarda öğrencilerin ve halkın katılımınaaçık yarışmalar düzenlendi. İstiklal Marşı'nı güzel okuma, logo, kaligrafi, kısa film ve bilgi yarışması gerçekleştirilecek.

"On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal" temasıyla logo, kaligrafi, kısa film, bilgi yarışması ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasının şartnameleri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "mugla.meb.gov.tr"adresinde yayımlandı. "Asım'ın Nesli Akif'i Okuyor" çevrimiçi bilgi yarışması ise resmi/özel tüm ilkokul, ortaokul ve liseler arasında 12 Mart 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşecek.Yarışmalarda dereceye giren eserlere, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen tarih ve mekânda 100. yıla özgü hediyeler takdim edilecek.

24 Aralık 2020 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olarak kabul edildiğini .belirten İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre, "İstiklal Marşı, büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif  ERSOY'un Anadolu'nun dört bir yanında devam eden Millî Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan, aynı zamanda mücadeleye coşku kazandıran eseridir. İstiklal Marşı zalime, sömürgeciye boyun eğmeyen, dünyaya meydan okuyan bir direnişin destanıdır. Bugün yediden yetmişe herkesin aynı inanç ve heyecanla okuduğu, ezberlediği ve haykırdığı İstiklal Marşı'nın her mısrasında tarih, vatan ve bayrak aşkı bulunmaktadır. 100 yıl önce kaleme alınan ve Akif'in kahraman ordumuza ithaf ettiği bu marş, milletimizin tüm fertlerinin aynı heyecan ve imanla verdiği İstiklal Harbi'nin manifestosudur." dedi.

Töre, "Milletimizin ruhuna işlemiş, kalbinde taht kurmuş bir şaheser olan İstiklal Marşı'mız, 12 Mart 2021 yılında tam 100 yaşında olacak. İstiklal Marşı'mız milletimizle yaşıyor ve ebediyete kadar yaşayacak. Yüksek bir ruha sahip Mehmet Akif'in kaleminden dökülen ve her kelimesi altın değerinde olan İstiklal Marşı'mız, kabulünün 100. yılında 2021 yılını, "İstiklal Marşı Yılı" olarak taçlandırdı. Milli birlik ve beraberlik duygularımızı perçinleyen böylesi anlamlı bir yılı, biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birbirinden farklı etkinliklerle kutluyoruz. Gerçekleştireceğimiz 100. yıl etkinliklerine öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm halkımızın katılımlarını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi Blok No 12 İç Kapı No 1 MENTEŞE / MUĞLA - 0 252 280 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.