MUĞLA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DERS ZİLİ ÇALDI

2023-2024 eğitim öğretim yılı açılışı ve "İlköğretim Haftası", Muğla'da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Menteşe Türdü 100. Yıl İlkokulunda kutlama programı gerçekleştirildi.
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DERS ZİLİ ÇALDI

İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay'ın öğrenciler eşliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Çelenk sunma töreninin ardından yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Türdü 100. Yıl İlkokulu ve Şemsiana Anaokulu öğrencileri, Muğla Valimiz İdris Akbıyık'ı ziyaret etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Türdü 100. Yıl İlkokulu Müdürü Kadir Tok, Şemsiana Anaokulu Müdürü Türkan Ovacık, Öğretmen Sevil Gökçe, Öğrenciler Hiranur Uyar, Eren Eke, Ebrar Çevikbaş ve Alp Kayra Ersoy hazır bulundu. Eğitim camiasının İlköğretim Haftası'nı kutlayan Valimiz İdris Akbıyık, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını, öğrenci ve öğretmenlere başarı ve mutluluklar getirmesini diledi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Valimiz İdris Akbıyık, günün anısına öğrencilere hediyelerini takdim etti.  

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türdü 100. Yıl İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa Muğla Valimiz İdris Akbıyık ve Eşi Sevim Akbıyık Hanımefendi, Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Akın Coşkunlar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in mesajı okundu. 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdiminin ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, yeni eğitim öğretim yılı açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının tüm Muğla eğitim camiasına, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileyen İl Müdürümüz Emre Çay, "Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlayacağımız bu eğitim ve öğretim yılını, yepyeni umutlarla karşılarken Türkiye Yüzyılına giden yolda, emin adımlarla ilerliyoruz. Yarınlarımızın umudu çocuklarımızı ve gençlerimizi; bilimin aydınlık ışığında, vatanını ve milletini seven, millî ve manevi değerlere sahip bireyler olarak en iyi şekilde yetiştirmek adına var gücümüzle çalışmaktayız." dedi.

İl Müdürümüz Emre Çay, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin'in eğitim konusundaki birliktelik çağrısına dikkat çekti: "Gelin bu yıl hep birlikte eğitim seferberliği ilan ederek öğretmenlerimize her zamankinden daha çok destekçi olalım." dedi.

Programda bir konuşma yapan Muğla Valimiz İdris Akbıyık, 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek öğrencilere güzel ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

Geçtiğimiz yıllarda pandemi, deprem, yangın, sel gibi felaketlerin yaşandığını belirten Valimiz İdris Akbıyık, "Ülke olarak büyük badireler atlattık, büyük bedeller ödedik. Allah'ın izni ile devletimiz ve milletimiz birlik bütünlük içerisinde bu felaketlerin acısını en aza indirdi. Üstesinden gelebildi. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Bu felaketlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Kalkınma ve ilerleme yolunda Türkiye Yüzyılının hedeflerine ulaştıracak en temel gücün eğitimli ve nitelikli insan gücü olduğunu ifade eden Muğla Valimiz İdris Akbıyık, yeryüzü Cenneti Muğla'da eğitimin her zaman öncelikli konuları olacağını aktardı. 

İl genelinde 839 resmi ve özel okulda toplam 162 bin 194 öğrenci ve 15 bin 476 yönetici ve öğretmen ile 2023-2024 eğitim öğretim yılına başlandığını belirten Muğla Valimiz İdris Akbıyık, "Yaz tatilinde eksikliklerimizi tamamlayarak, bugün okullar olarak, öğretmenler olarak, milli eğitim olarak, kurum ve kuruluşlar olarak, öğrenciler olarak yeni bir eğitim-öğretim yılına daha güçlü bir şekilde hazırız." diye konuştu.

Muğla Valimiz İdris Akbıyık konuşmasına şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm alanlarda olduğu gibi, eğitim alanında da milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, araştıran, sorgulayan bilgi ve teknoloji üretebilen- değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden öğrenciler yetiştirmek için her türlü imkânımızı seferber ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrını güçlü bir şekilde karşılamak için, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, gelişmeye ve araştırmaya açık olabilmeleri, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmeleri için tüm taraflarla var gücümüzle çalışıyoruz."

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Muğla Valimiz İdris Akbıyık, "Çok okumalı, araştırmalı, çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalısınız. Kendinizi iyi yetiştirmeli, başka bir deyişle çağı yakalamalısınız. Sizlerin ülkesini, bayrağını, tarihini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere açık bireyler olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır. Kim var diye sorulduğunda, sağına ve soluna bakmadan, ben varım diyecek bir gençliktir özlemimiz." dedi.

Öğretmenlere, anne ve babalara da hitap eden Muğla Valimiz İdris Akbıyık "Çok Kıymetli Öğretmenler, öğretmenlik kutsal bir meslektir. Peygamberimiz 'alimin mürekkebi şehidin kanından efdaldir.' diyor. 'Ümmetimden iki sınıf vardır, onlar iyi olduklarında cemiyet iyi olur, onlar fena olduklarında cemiyet bozulur, işte onlar idareciler ve öğretmenlerdir.' Başöğretmen Atatürk 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. En mühim ve feyizli vazifemiz Milli Eğitim işleridir.' diyor. Bu kadar övgüye layık bir meslek icra ediyorsunuz sizlerden beklentimiz, bu övgüye layık olarak vatanını ve milletini seven, Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli değerlerine, inançlarına bağlı, evrensel değerleri özümsemiş bir gençlik yetiştirmektir."

Velilere seslenen Valimiz İdris Akbıyık "Sevgili anne babalar, sizlerden beklentimiz ise çocuklarınıza zaman ayırmanız, onları sevmeniz ve gündeminizin birinci meselesinin onların eğitimi olmasıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, "Anadolu'dan Geldik" adlı halk oyunları gösterisi sunuldu. İlk ders zilinin çalmasının ardından Valimiz İdris Akbıyık, beraberindeki protokolle birlikte ilk ders zilini çaldı. Çalan zille birlikte öğrenciler coşkuyla sınıfları doldurdu. Valimiz İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık Hanımefendi ile protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Valimiz İdris Akbıyık ve il protokolü, ilk gün heyecanı yaşayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

11-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-2023 

 

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi Blok No 12 İç Kapı No 1 MENTEŞE / MUĞLA - 0 252 280 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.