MUĞLA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ARICILIK KURSU İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Balparmak Arıcılık Akademisi iş birliğinde, 13 ilçemizde arıcılık üzerine ücretsiz eğitimler başlıyor.
ARICILIK KURSU İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Müdürlüğümüz ile Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Balparmak Arıcılık Akademisi arasında arıcılık alanında kurs programı düzenlenmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza töreninde; İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Balparmak Organizasyon Müdürü Gülay Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeliha Altıntaş, Balparmak Arıcılık Akademisi Eğitim Uzmanı Dr. Ali İhsan Öztürk hazır bulundu.

İmzalanan 3 yıllık uzun soluklu proje ile arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, kaliteli ve verimli, katma değerli arı ürünlerinin üretimini artırmak,  kırsalda yaşayan insanlara, özellikle de ev hanımlarına bal ve bal ürünleri konusunda verilen kapsamlı eğitimlerle iş istihdamı sağlamak hedefleniyor.

Balparmak markası ve sektör lideri olarak uzun yıllardır arıcılık üzerine eğitimler verdiklerini belirten Balparmak Organizasyon Müdürü Gülay Yalçınkaya "Muğla çam balı üretiminde dünyada birinci sırada yer alıyor. Aynı zamanda arıcıların en çok uğradığı bölgelerden biri. Bal üretimi açısından önem arz eden böylesi önemli bir bölgede; son teknolojileri takip etmek isteyen ve balın kalitesini artırmaya yönelik bilgilerini güncellemek isteyen arıcılarımıza, arıcılık mesleğine ilgi duyan gençlerimize ve ev hanımlarımıza yönelik eğitimler düzenleyeceğiz. Arıcılığa meraklı olan herkesi eğitimlerimize bekliyoruz." dedi.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Balparmak Arıcılık Akademisi ile gerçekleştirilen protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Yaşam Boyu Öğrenme" faaliyetleri kapsamında, Balparmak Arıcılık Akademisi bünyesinde uzman akademisyenler tarafından halk eğitimi merkezlerimizde verilecek olan eğitimlere, arıcılık alanında kendini geliştirmek isteyen herkesi davet ediyoruz." dedi.

Muğla'nın 13 ilçesinde halk eğitimi merkezlerinde ücretsiz olarak verilecek olan eğitimler, ilk olarak Mayıs 2022'de Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde yapılacak. 84 saatlik eğitimler; yaklaşık 12 gün boyunca devam edecek olup eğitimlerin son 3 günü ise kovan başında uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Arıcılık eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise sertifika verilecek.

08-04-2022

 

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi Blok No 12 İç Kapı No 1 MENTEŞE / MUĞLA - 0 252 280 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.