MUĞLA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Muğla LGS'de Türkiye 1.si

 İlimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız Ölçme ve Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre 43,7 toplam net ortalaması ile Türkiye 1. olmuştur.
Muğla LGS'de Türkiye 1.si

İlimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız Ölçme ve Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre 43,7 toplam net ortalaması ile Türkiye 1. olmuştur.

 

Geçen yıl 31. Sırada yer alan ilimizin 1.sıraya yükselişindeki "BaşarınınSırrı" ekip çalışmasıdır. Başarıya giden yolda yaptığımız çalışmalar;

 

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Muğla Ölçme ve Değerlendirme Merkezi kurulmuştur.

 

Ölçme ve Değerlendirme Merkezimiz, 8.Sınıflarda 'bilginin beceriye dönüştüğü, anladığını yazma, yazdığını yorumlama becerilerinin arttırıldığı, 21. yy yaşam becerilerinin öğrencilerimize kazandırılmasını hedefleyerek 3 Kazanım Değerlendirme sınavı yapmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile aylık değerlendirme toplantıları yapılmıştır.İlçe, okul, öğrenci bazlı değerlendirmeler gerçekleştirilmiştir.

 

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Akademik Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Üst Kurulu oluşturulmuştur.

 

Üst Kurulumuz, yapılan sınavları ilçe, okul ve öğrenci bazlı olarak, başarı sıraları, ders başarıları, kazanımları, eksik kazanımları tek tek İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, ders öğretmenleri ve rehber öğretmenler tarafından ayrıntılı olarak analiz etmiştir. Eksik kazanımların giderilmesi, öğrenci, okul, ilçe, il başarı ortalamalarının arttırılması için eylem planları hazırlanarak önlemler alınmıştır. Veli bilgilendirme toplantıları yapılarak dönütler alınmıştır.

 

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Akademik Danışmanlık projesi uygulanmaya başlamıştır.

 

Projemizde 8.sınıf öğrencilerinin akademik danışman öğretmenleri (her 6 öğrenciye bir öğretmen) okul-kurs devamsızlıklarını, ders başarılarını, sınavlara ait kazanımları ile ilgili analizlerini gerçekleştirmişlerdir. Veliler ile düzenli olarak bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

Sınav başarısında önemli olan kitap okumanın bilinci tüm öğrencilere vurgulanarak kitap okumaya yönlendirilmişlerdir.

Deneme sınav sonuçlarını bire-bir takip ederek ve okul rehber öğretmenleri ile işbirliğine gidilerek zekâ türlerine göre her öğrenci için öğrenme stilleri belirlenmiş, buna yönelik her öğrenciye özel ders programları hazırlamışlardır.

 

 

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Yetenek Haritası ve Gelişim Karnesi projesi başlatılmıştır.

 

Projemizde, İlkokullarda 1. Sınıf, Ortaokullarda 5. ve 8. Sınıf, Liselerde ise 9. Sınıflarda öğrenim gören 42.916 öğrencimizin, Marmara Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile yetenek ve ilgi haritası çıkartılmıştır. Yetenek haritası çıktıları, öğrenci, okul, ilçe, il bazlı olarak hazırlanmıştır. 8.Sınıf öğrencileriiçin Lise seçimlerinde rehber niteliği taşıyacak olan Yöneltme Karneleri düzenlenerek, E-okul karneleri ile birlikte öğrencilerimize dağıtılmıştır. 

 

      Türkiye 1. olmamızda emeği geçen başta ekip arkadaşlarımız olmak üzere  tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize anne ve babalarına teşekkür ediyoruz. 

 

 

24-06-201924-06-2019

 

 

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi Blok No 12 İç Kapı No 1 MENTEŞE / MUĞLA - 0 252 280 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.