MUĞLA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MUĞLA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ÜRÜNLERİ NEW YORK'TA SERGİLENİYOR

Olgunlaşma Enstitülerinde yürütülen "Türkiye Dokuma Atlası Projesi" kapsamında, New York'taki Türkevi'nde, Türkiye'nin zengin, kültürel ve coğrafi özelliklerinin işlendiği renk ve desenlerdeki kumaşlarla dokuma mirasının misafirlere tanıtıldığı etkinlik gerçekleştirildi. Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Muğla yöresine ait motiflerle dokunan geleneksel dokuma ürünleri de Türkevin'de yapılan etkinlikte sergilendi.
MUĞLA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ÜRÜNLERİ NEW YORK'TA SERGİLENİYOR

Geleneksel dokuma kültürünü korumak, geliştirmek, toplumsal farkındalıkla kuşaktan kuşağa aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde, Olgunlaşma Enstitülerinde yürütülen "Türkiye Dokuma Atlası Projesi" kapsamında, New York'taki Türkevi'nde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda Olgunlaşma Enstitülerinde hazırlanan ürünlerin sergilendiği etkinlikte, Türkiye'nin zengin, kültürel ve coğrafi özelliklerinin işlendiği renk ve desenlerdeki kumaşlarla dokuma mirasımız misafirlere tanıtıldı.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü usta öğretici ve kursiyerleri tarafından Muğla yöresine ait motiflerle geleneksel tezgahlarda dokunan Üzümlü Dastarı / Yeşilüzümlü Dastarı, Yeşilyurt Bürümcük Dokuması, Seydiler Kilimi, Çarpana (Kolan) Dokumalarından ürünler Türkevin'deki sergide yer aldı. Sergiyi gezen çok sayıda ziyaretçi Muğla dokuma kültürünü tanıma imkanı buldu.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü, Milli kültür değerlerimizi araştıran, geleneksel el sanatlarımızı yaşatan, güncelleyerek gelecek kuşaklara aktaran ve arşivleyen, Türk kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtan, kültür mirasımıza sahip çıkan bir kurum olarak tarihi binasında çalışmalarını sürdürüyor. Enstitü tarafından yürütülen "Motiflerin Dili Muğla" projesi kapsamında, Milas El Halısı, Seydiler Kilimi, Üzümlü Dastarı/Yeşil üzümlü Dastarı, Yeşilyurt Bürümcük dokuması, Muğla'nın Çarpana (Kolan) dokuması, Bodrum'un sandaleti ve Datça'nın iğne oyaları geleneksel tezgahlarda dokunuyor ve güncellenerek yeniden arşivleniyor. Ayrıca, Olgunlaşma Enstitüsünde Muğla'nın yiyecek içecek kültürüne yönelik çalışmalar da yapılıyor.

21-09-202321-09-202321-09-202321-09-2023

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi Blok No 12 İç Kapı No 1 MENTEŞE / MUĞLA - 0 252 280 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.