21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şemsiana Anaokulu ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.Down sendromu genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. Sıradan bir kişinin vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken, down sendromlu kişilerde bu sayı 3 adet 21. Kromozom olması nedeniyle 47’dir. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, sadece genetik bir farklılıktır. Bu anlayışla, down sendromunun toplumda ve öğrenci velilerinde, özellikle de normal gelişim gösteren öğrenci ve ailelerinde güncel ve daha olumlu bir perspektif kazandırılması amacıyla, bu özel günü hak ettiği önem ve özen ile kutlandı.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şemsiana Anaokulu ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.
Bu anlamlı günde, multidisipliner bir yaklaşımla farklı kurum ve kuruluşlar olarak önce öğrenci velileri alanında uzman kişilerce down sendromuna ilişkin bilgilendirildiler, ikinci gün de verilen bu eğitimlerin kalıcı hale gelmesi ve genel bir farkındalık yaratılması için çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Bu kapsamda; Özel Eğitim Uygulama Okulu Anasınıfı öğrencileri ve Şemsiana Anaokulu öğrencileri ve velilerin de iştirakleri ile çorap bebek yapımı, +1 sembollü kurabiye yapımı, tüm katılımcılarla birlikte çorap yarışması, hediye ve kurabiyelerin sunumu ve gün sonunda edinilen genel izlenimi ifade eden resimler yapılması şeklinde birçok farklı etkinlik gerçekleştirildi.