MUĞLA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MESLEKİ EĞİTİM SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMA TOPLANTISI

İlimizde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurumlarımızda eğitim alan öğrencilerimizin istihdam edilebilmesi ve sektör temsilcileri tarafından tercih edilebilirliğinin artırılması konularında "Mesleki Eğitim Sanayi İşbirliği Çalışma Toplantısı" gerçekleştirildi.
MESLEKİ EĞİTİM SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMA TOPLANTISI

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre başkanlığında, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali ÖĞÜTVEREN, İŞKUR temsilcisi Şükrü ÖZDOĞAN, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Temsilcisi Hamza BAĞLI, MUTSO Temsilcileri Avni Emre GÜNEL,  Zekai ÇAKMAK, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürleri ve alan şefi öğretmenleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE'nin, iyi dilek ve temennileriyle başlayan toplantıda: "Mesleki eğitimleri, eğitimin birçok alanında elmas taşa benzetiyorum. Güçlü Türkiye, güçlü gelecek için güçlü bir mesleki eğitime ihtiyaç vardır. Meslek liselerinin markalaşma ve firmalaşma yolunda kendini geliştirmesi ve güçlendirmesi lazım. Yerli ve milli üretimin temelinde yine mesleki eğitimler yatıyor. Hep dediğimiz gibi mesleki eğitimlere, memleket meselsi gözüyle bakmamız lazım." ifadelerinde bulundu.

İŞKUR Temsilcisi Şükrü ÖZDOĞAN; Sektörlere göre açık iş sayısı, açık iş oranı ve açık işi olan işletme oranları ve sektörlere göre temininde güçlük çekilen kişi sayıları  hususlarında bilgilendirme yaptı.

Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği temsilcisi Hamza BAĞLI; bu tür toplantılara ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin de davet edilerek katılımlarının sağlanmasının öğrencilerin yeteneklerine göre doğru yönlendirilmesi konusunda değer katacağına vurgu yaptı. Hamza BAĞLI, sektörde çalışacak personelin alanda gelişim gösteren her konuda tam donanımlı olması ve iyi derecede yabancı dil (özellikle de İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca gibi en güncel diller) konuşabilmesi, bilgisayar ve teknik araç-gereç kullanımı konusunda tecrübeli olmasının önem arz ettiğini sözlerine ekledi. Ayrıca sektörde hizmet veren yetkili servis elemanlarının periyodik zamanlarda eğitimlerle desteklendiğini, bu eğitimlerin personel yeteneklerini geliştirme konusunda önemli katkısı olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE; öğrencilerin yeteneklerine göre doğru okul/kurumlara yönlendirilmesi konusunda, okul yönetici ve öğretmenleri ile velilere yönelik altyapısı analizlerle desteklenen birçok yerel faaliyet ve projenin uygulandığını, içeriklerinde verilen eğitim ve seminerlerle planlı bir şekilde bilgilendirme yapıldığını ve testler sonucunda elde edilen önerilerin yetenek karneleri ile veli ve öğrencilere ulaştırıldığını vurguladı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi Zekai ÇAKMAK; sektörün kalıpçı ve demircilik dallarında büyük oranda yetişmiş işçiye ihtiyacı olduğunu, kalfa olarak deneyimli işçiye gereksinim duyulduğunu belirtti.

Müdürlüğümüz Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Birimi ile sektör temsilcilikleri arasında yapılacak protokollerle öğrencilerin staj yapabilecekleri işverenlerin ve staj veya istihdam edebilecekleri öğrenci kapasitelerinin planlanması, dolgun bir ücretle istihdam garantisinin verilebilmesi hususlarında öğrencilere bir güvence kapısı oluşturulması için karşılıklı mutabakat kararı alındı. Yapılacak olan protokollerin yazımı ve imza edilmesi için resmi girişimlerin Müdürlüğümüz tarafından yapılmasının uygun olacağı mütalaa edildi.

 

15-01-202015-01-202015-01-202015-01-202015-01-2020

 

 

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi Blok No 12 İç Kapı No 1 MENTEŞE / MUĞLA - 0 252 280 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.