MUĞLA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MUĞLA'DA EĞİTİM YÖNETİCİLERİ AFET SONRASI YAPILAN ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Asrın felaketinin sebep olduğu yaraların sarılması için ülke genelinde çalışmalar sürüyor. Muğla'dan afet bölgesine giden eğitim neferleri, deprem sonrasında bölgede yürütülen destek ve eğitim faaliyetlerine katkı vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda deprem bölgesinden Muğla'ya gelerek okullara nakil kayıt işlemleri gerçekleştirilen 6.637 öğrencinin eğitim öğretim ve psikososyal destek süreçleri devam ediyor.
MUĞLA'DA EĞİTİM YÖNETİCİLERİ AFET SONRASI YAPILAN ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Eğitim yöneticileri toplantısı yapıldı

Muğla'da afet sonrasında yaraların sarılmasına yönelik deprem bölgesinde ve il genelinde yürütülen çalışmaları ve eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere il ve ilçe milli eğitim yöneticileri bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürümüz Emre Çay başkanlığında gerçekleştirilen Muğla Eğitim Yöneticileri Toplantısı'na; 13 ilçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen afet sonrasında depremin yaralarını sarmak için il genelinde ve afet bölgesinde yürütülen çalışmalar ve deprem bölgesinden gelen öğrencilerin durumu ve okullarda devam eden eğitim öğretim faaliyetleri, toplantının gündeminde yer alan başlıca konular oldu.

Eğitim camiası seferber oldu

Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren eğitim camiasının seferber olduğunu ifade eden İl Müdürümüz Emre Çay, 13 ilçede okullarda kurulan yardım toplama merkezlerinde toplanan yardımların Muğla Valiliğinin destekleriyle, deprem bölgelerine acilen ulaştırıldığını belirtti.

İl Müdürümüz Emre Çay "Yardım çalışmaları, Valiliğimiz öncülüğünde, Kaymakamlıklarımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile koordineli bir şekilde başarıyla yürütüldü. Depremzedelerimizin acil ihtiyaçlarını karşılamak için giyim, gıda, barınma ve hijyen ürünlerini, araç gereç ekipmanlarını deprem bölgesine tır ve kamyonlarla ivedilikle ulaştırdık. Bunun yanında seyyar mutfak ve tuvalet, 3 adet konteyner ana sınıfı, 3 adet konaklama konteyner de deprem bölgesine gönderdik." dedi.

Öğretmenler deprem bölgesinde

İl Müdürümüz, "AKUB ve AFAD gönüllüsü eğitim çalışanlarımız, okul rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerimiz, okul öncesi öğretmenlerimiz ve meslek liselerimizden teknik alan öğretmenlerimiz, olgunlaşma enstitüsü usta öğreticilerimiz de deprem bölgelerine intikal edip cansiperane çalıştılar ve çalışmaya devam ediyorlar. Ayrıca il ve ilçe müdürlüklerimizden mühendis ve teknik elemanlar da deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyorlar." dedi.

Öğretmenler, öğrenciler ve kursiyerler üretiyor

İl Müdürümüz Emre Çay, "Bakanlığımızın koordinesiyle deprem bölgesine gönderilmek üzere meslek liselerimiz, mesleki eğitim merkezlerimiz, olgunlaşma enstitümüz ve halk eğitimi merkezlerimiz, ihtiyaç duyulan malzemeleri canla başla ürettiler. Muğla Olgunlaşma Enstitümüzde ve halk eğitim merkezlerimizde usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından üretilen 10 bin uyku tulumu yanında battaniye, pijama, kışlık kıyafet ve oyuncak gibi ürünler depremzedelerimize ulaştırıldı. Kara gün dostu meslek liselerimiz ve mesleki eğitim merkezlerimizde üretilen çadır sobası ve ahşap mobilyaları da deprem bölgesinde çadır ve konteynerlerde kalan vatandaşlarımıza gönderdik." dedi.

Olgunlaşma Enstitüsü Gaziantep'te atölye kurdu

Afet bölgesinde Bakanlığın yürütmüş olduğu psikososyal destek çalışmalarına Muğla'dan gönüllü öğretmenlerin peyderpey giderek destek verdiğini belirten İl Müdürümüz Emre Çay, 15 ve 12 kişilik iki ayrı ekibin Adıyaman ilinde eğitim faaliyetleri yürüttüğünü belirtti. Öte yandan Muğla Olgunlaşma Enstitümüz 8 usta öğreticimiz ile Gaziantep'in Islahiye ilçesine giderek bölgede çadır ve konteyner kentlerde kalan vatandaşlara destek olmak için dikiş ve dokuma atölyesi kurdular.

Muğla'ya 6.637 öğrenci geldi

Deprem bölgesinden Muğla'ya gelen 6.637 öğrencinin nakil kayıt işlemlerinin yapıldığını belirten İl Müdürümüz Emre Çay, kayıtları yapılan depremzede öğrencilerin giyim, kırtasiye, kaynak kitap ve taşıma ihtiyaçlarının karşılanmasında ilçe ve okul müdürlüklerinin seferber olduğunu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Okul Çantam" projesi ile de öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları karşılandığı ifade etti.

Psikososyal destek veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli olarak 13 ilçede barınma merkezlerinde ve barınma merkezleri dışında kalan depremzede aileler ve çocuklara, psikolojik destek çalışmalarının hassasiyetle sürdürüldüğünü belirten İl Müdürümüz Emre Çay, il genelinde 305 rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenin psikolojik destek çalışmalarına katıldığını ifade etti.

Barınma Merkezlerinde anasınıfları açıldı

İl Müdürümüz Emre Çay, geçici barınma merkezlerinde 3-5 yaş grubundaki çocukların okul öncesi eğitimlerini sağlayabilmek adına 8 ana sınıfının açıldığını, 50 okul öncesi öğretmenin bu sınıflarda görev aldığını; ayrıca KYK yurtlarında konaklayan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılarak öğrencilerin akademik başarılarının desteklendiğini ifade etti.

Öğretmenler milletin vicdanıdır

İl Müdürümüz Emre Çay "Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu afet sonrasında, 'Öğretmenler, milletin vicdanıdır' sözünün ne kadar doğru ve anlamlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Afetin yaralarının sarılması için ilk günden itibaren gerek deprem bölgesinde gerekse kendi ilçesinde sahada canla başla çalışan, çabalayan,  üreten, koşturan eğitim camiamızın her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.  Daha iyiye, daha güzele ulaşmak için özveriyle çalışmalarını yürüten mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

13-03-202313-03-202313-03-202313-03-202313-03-2023

 

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi Blok No 12 İç Kapı No 1 MENTEŞE / MUĞLA - 0 252 280 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.