MUĞLA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRETMEN ADAYLARINA eTWİNNİNG EĞİTİMİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesiinde Okuyan Öğretmen adaylarına eTwinning eğitimi verildi.
ÖĞRETMEN ADAYLARINA eTWİNNİNG  EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ilimizde yürütülen eTwinning Faaliyetlerinin yaygınlaştırması İçin çalışmalar devam ediyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde, Eğitim Fakültesinde öğrenim gören geleceğin öğretmenlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz  eTwinning il Koordinatörü ve eTwinning den sorumlu Strateji Geliştirme Birimi üyesi tarafından eğitim semineri verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü öğretmen adaylarına yapılan  eTwinning Faaliyetleri bilgilendirme seminerine 40 öğrenci katıldı.

Seminerde öğretmen adaylarına " eTwinning nedir? eTwinning portalına nasıl üye olunur? eTwinning projesi nasıl oluşturulur? " konularında  sunum yapıldı.

eTwinning Nedir?

eTwinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.
İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.
eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.
eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 573.000'den fazla öğretmen üyesi bulunmaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.
2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.
Ülkemiz eTwinning'e 2009 yılında dahil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ülkemizde 52.000'den fazla okuldan, 129.000'den fazla kullanıcı portala kayıtlıdır ve şu ana kadar 23.000'den fazla projeye katılmışlardır. eTwinning Erasmus+ sürecinde de Avrupa Komisyonu'nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir ve son süreçte 2021 yılına kadar sürdürülecektir.
* Sayılar, Mayıs 2018 istatistiklerine göredir

 

14-12-201914-12-201914-12-201914-12-201914-12-201914-12-201914-12-201914-12-2019

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi Blok No 12 İç Kapı No 1 MENTEŞE / MUĞLA - 0 252 280 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.