TÜBİTAK 4007 MİLAS BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI
Bir yılı aşkın süredir büyük emeklerle hazırlanan ve bu yıl ilki düzenlenen Milas Bilim Şenliği Atapark'ta yapılan açılış töreni ile başladı. "Köyde Şehirde Kültür Sanat Bilim Her Yerde" teması ile düzenlenen TÜBİTAK 4007 Milas Bilim Şenliği, 4 gün boyunca devam edecek.TÜBİTAK'ın desteğiyle Milas'ta ilki düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'ne; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, şenliğin paydaş kurumları, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.
"Köyde Şehirde, Kültür-Sanat-Bilim Her Yerde" temasıyla Milas Atapark'ta gerçekleştirilen TÜBİTAK 4007 Milas Bilim Şenliği programı; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarıyla devam eden programın açılış konuşmasını, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal yaptı.
Düzenlenen Bilim Şenliği'nin tanıtımı, anlamı, önemi hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal "İlim öğrenilen değil, yaşanandır. Yaşanmayan ilim, geçmeyen para gibidir. Milas'ta eğitim alan öğrencilerimiz bu 4 gün boyunca yaşayarak öğrenme imkânı bulacaklardır." dedi. İsa Bal konuşmasının sonunda, öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederek "TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinin yazım aşamasından başlayarak, projenin hazırlanması ve uygulama sürecine katkılarından dolayı başta Proje Yürütücümüz Sayın Alirıza Kozak'a ve emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunar, ilçemize vatana ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.
Hafta başında göreve başlayan ve ayağının tozuyla katıldığı Milas Bilim Şenliği'nde konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay "Çok önemli ve önemsediğim TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinde Milas'ta olmaktan çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum." dedi.
4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı'nın; bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını sağladığını belirten İl Müdürümüz Emre Çay; "Bilim Şenlikleri, genç beyinlerin bilimin önemini ve birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerine katkı sağlar. Bu tür etkinlikler, hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının birinci amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.
Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu'nda belirttiği gibi yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesinden hareketle burada öğrencilerimiz atölyeler marifetiyle, kalıcı bir davranış değişikliği kazanacaklar. Daha öncesinde yaşadığım için biliyorum, burada ciddi bir emek var, ciddi bir çalışma var. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz şahsında tüm ekibini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel etkinliğin Milas'a, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke konuşmasında, ilçede ilki düzenlenen Bilim Şenliği'nin açılışını gerçekleştiriyor olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Çocukları bilimsel düşünce ile yetiştirmenin önemine ve bu tür şenliklerin öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesine vesile olduğuna değinen Kaymakam Böke, "Sevgili öğrenciler eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ilerde başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. 4007 TÜBİTAK projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm eğitimcilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.
Protokol konuşmalarının ardından şenlik, Atapark'taki renkli etkinliklerle devam etti. Milas Özel Özge Koleji öğrencileri tarafından dronela gökyüzünde Muğla Zeybeği gösterisi ve bilimsel gösteri gerçekleştirildi. Protokolün ve törene katılanların ilgi ile izlediği gösteri büyük alkış aldı. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve protokol eşliğinde TÜBİTAK 4007 Milas Bilim Şenliği'nin açılışı yapılarak kurdele kesildi. Şenlik protokol üyelerinin stantları gezerek bilgi alması ile devam etti.
4 gün boyunca devam edecek olan Bilim Şenliği'nde; bilimsel laboratuvar etkinlikleri, sanatsal ve kültürel etkinlikler, fizik, biyoloji, kimya, matematik ve teknoloji alanında toplam 40 atölye yer alıyor. Lider öğretmen ve rehber öğretmenlerin görev aldığı atölyelerde yapılan projeler tanıtılırken sergi ve etkinliklerin yanı sıra, 7 akademisyen konuşmacının katılımıyla konferans da düzenlenecek. Bilim şenliğinin diğer bilim şenliklerinden ayrılan en önemli özelliği ise aynı anda ilçede birçok yerde gerçekleştiriliyor olması. Milas Bilim Şenliği; Atapark'ta, Belediye Toplantı Salonu'nda, Milas Veterinerlik Fakültesi ve Milas Meslek Yüksek Okulunda, Özge Koleji Konferans Salonu'nda düzenleniyor.